Autodealer: 7 dingen die u niet moet doen


1. Ga niet de autodealer binnen zonder een plan

U kunt wandelen in een restaurant zonder te weten wat je wilt eten en krijg een goede maaltijd. U kunt een grote winkel binnenwandelen om wat tijd te doden en naar buiten gaan met een fatsoenlijke magnetron of een overhemd. Maar als je zonder plan een autodealer binnenstapt, is de kans groot dat je buitenkomt met een gat ter grootte van een krater in je bankrekening. En dat niet alleen, je verspilde zaterdagochtend kan je nog jaren achtervolgen. Een auto kopen moet geen impulsaankoop zijn.

Jij hebt jouw oude auto verkocht in Nederland. Het is slim om te weten wat je allemaal moet doen voor het kopen van een auto. Wat ook slim is om te doen is een medische keuring rijbewijs om te kijken of jij ook nog helemaal APK bent om te blijven rijden in je nieuwe auto. Weet – raad niet, weet – wat uw huidige auto waard is, wat de auto die u wilt kopen waard is, hoeveel geld u kunt neerleggen en hoeveel geld u kunt besteden aan een maandelijkse betaling. Als je dit allemaal weet, ben je de meeste autokopers voor.

autodealer

2. Laat de autodealer u niet sturen naar een voertuig dat u niet wilt

Typisch, een autodealerschap is altijd proberen om de voertuigen die het in voorraad heeft verkopen, Fuller vertelde ons. En dat is niet altijd in het belang van de klant. “Als de verkoper de voorraad echt kent, dan probeert hij of zij de klant te koppelen aan iets dat vandaag verkocht kan worden,” zei Fuller. Als u niet specifiek en vastberaden bent over wat u wilt, zal de dealer proberen u in een voertuig te plaatsen dat hij probeert te verkopen, zelfs als dat niet het beste voor u is. Laat je geen auto verkopen.

3. Bespreek uw inruil niet te vroeg

Het is bijna altijd mogelijk – met tijd en moeite – om een oude auto particulier te verkopen voor meer dan de dealer in ruil biedt. Veel kopers vinden het gemak om hun oude auto binnen te rijden en hun nieuwe weg te brengen echter dwingend. Als dat uw doel is, onderzoek dan vooraf de waarde van uw inruil, maar wijs aanbiedingen of druk om erover te praten af tot u de prijs van de nieuwe auto hebt bepaald.

Als blijkt dat u “upside down” bent op de oude auto – dat wil zeggen dat u meer geld verschuldigd bent dan u inruilt – hoort u waarschijnlijk nog niet thuis in een autodealer. Op zijn minst moet de auto particulier worden verkocht om de schuld af te betalen. Ja, de dealer zal aanbieden om uw oude schuld in een nieuwe lening om te zetten. Maar dat is geen goed idee.

4. Geef de autodealer niet uw autosleutels of rijbewijs.

Het is bijna net zo anachronistisch als een zakhorloge, maar sommige autodealers – gelukkig minder dan ooit tevoren – passen nog steeds tactieken toe om u in de showroom te houden totdat er een deal is gesloten. Een paar van de beproefde en niet-zo-ware tactieken draaien om proefritten.

Voor een proefrit kan de verkoper om uw autosleutels en/of rijbewijs vragen “als zekerheid”. Als u dan terugkomt en wilt vertrekken zonder te kopen, zijn de autosleutels of het rijbewijs zoek. “We zien het niet meer zo vaak,” vertelde Sutton ons, verwijzend naar misbruik door autodealers. “En ik denk dat de komst van beoordelingen en recensies online … daar aan heeft bijgedragen.”

Ja, een verstandige dealer moet vaststellen dat je een geldig rijbewijs hebt voordat je een proefrit mag maken, maar ze hoeven het niet van je aan te nemen en vast te houden als een soort borg. Het zou voor hen voldoende moeten zijn om uw identiteit en uw adres te kennen. Aangezien u doorgaans uw eigen auto bij de dealer hebt geparkeerd, is de kans groot dat u terugkeert. Verder, wanneer u op de proefrit gaat, is het natuurlijk goed voor u om uw rijbewijs in uw bezit te hebben.

5. Laat de dealer geen kredietcheck uitvoeren

Als u uw nieuwe auto gaat financieren met een lening, zal de dealer uiteindelijk een kredietcontrole moeten uitvoeren, maar ga hier niet mee akkoord voordat u goed op weg bent om een deal te sluiten. Een volledige kredietcontrole, ook bekend als een “hard pull”, kan uw kredietwaardigheid negatief beïnvloeden. Het heeft geen zin om in te stemmen met een kredietcontrole en het risico te lopen dat uw kredietwaardigheid wordt aangetast als u nog lang niet hebt gekocht.

autodealer

6. Ga niet in op de maandelijkse betaling onderhandelingen

Vergeet niet, je bent in de dealer om een voertuig te kopen, niet om een voertuig betaling wig in uw maandelijkse budget. Als u bent begonnen met een plan dat de maximumprijs omvat die u voor het voertuig zult betalen op basis van uw eigen betaalbaarheidsgrenzen, zouden de maandelijkse betalingen een bijproduct van de onderhandelingen moeten zijn. “Problemen ontstaan wanneer de klant in een hoek wordt gedrukt omdat hij of zij meer voertuig wil dan hij of zij zich redelijkerwijs en terecht kan veroorloven,” zei Fuller.

“Om de deal te laten werken, is een typische oplossing om de duur van het betalingsschema drastisch te verlengen. Misschien kan de klant zich 500 dollar per maand veroorloven, maar bij 60 maanden werkt die betaling niet. Dus verhoogt de dealer de looptijd naar 72 of 84 maanden. Dit is echt een slecht idee voor de klant.”

7. Heb niet het gevoel dat je nu meteen moet kopen

Voor veel mensen is de aankoop van een nieuwe auto een stressvolle ervaring, dus proberen ze het zo snel mogelijk af te handelen, en dat kan tot negatieve resultaten leiden. In hun gretigheid om er doorheen te komen, overwegen ze hun opties niet zorgvuldig of onderhandelen ze niet vakkundig. (Weglopen is bijvoorbeeld een uitstekende onderhandelingstactiek die u misschien niet zou toepassen als uw prioriteit is om de deal gewoon af te ronden).

Hoewel dealer personeel u vaak onder druk zal zetten om nu te kopen, door gebruik te maken van trucs door de autodealer als “Ik kan u alleen vandaag deze prijs geven”, is het zeer raadzaam om uw tijd te nemen. De huidige markt voor nieuwe auto’s is zeer concurrerend. Er is absoluut geen reden om u opgejaagd te voelen door een aanbieding van beperkte duur; de kans is groot dat er morgen een even goed of beter aanbod beschikbaar is. Neem deze waarschuwingen in acht en uw weg naar de aankoop van een auto zal veel minder inspannend zijn. En u zult er financieel, en misschien zelfs emotioneel, beter voor staan als de deal eenmaal rond is.Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *